Monster Notebook modellerin anlamı nedir?

Monster Notebook, 2000 yılında kurulmuş Türkiye merkezli yüksek performanslı dizüstü bilgisayar üreticisidir. Kelime olarak Canavar manasına gelen Monster, üretici olarak da bu mantığı benimseyip dizüstü bilgisayarda performans açısından yeni bir sayfa açmıştır.

Hız ve performans açısından masaüstü bilgisayar özelliklerini taşınabilir bilgisayarda toplama vizyonuyla yola çıkan Monster, kısa sürede Türkiye'nin önde gelen firmaları arasına girmiştir. Kullanıcılar için Monster bilgisayarlar Gaming (oyun) olarak tanımlansa da yüksek kapasiteli program kullananlar (çizim ve mimari gibi programları kullananlar) için tercih sebebidir.

Monster (canavar) isminden yola çıkarak satışa sundukları ürün modellerine Türk mitolojisinde yer alan yaratık isimlerini vermektedir. Semruk, Tulpar, Huma, Abra ve Markut ürün modelleri olarak görebileceğiniz isimlerdir.

Semruk: Güç ve kudretin simgesi çift başlı kartal. Doğunun ve batının hakimiyeti anlamına gelir. Türklerin Orta Asya'dan göçü ve fetihleriyle dünyaya taşınmış bir simgedir. Bakır tırnaklıdır. Sağ kanadı Güneş'i, sol kanadı Ay'ı kaplar. Gece - gündüz, karanlık - aydınlık, ak - kara gibi evrendeki çiftliği simgeler.

Tulpar: Tanrı tarafından yiğitlere yardımcı olması için yaratılmış kanatlı at. Tek renktir. Bu renkler beyaz veya siyahtır. Manas destanında adı geçmektedir. Eğer birisinin Tulpar'ın kanatlarını görürse kaybolacağına inanılır. Moğol devlet armasında motifi yer almaktadır.

Huma: Kendini yakarak tüketen ve küllerinden yeniden doğan efsanevi kuş. Cennete yaşadığı, çok yükseklerde uçup yedi kat göklerde ve burçları oluşturan takımyıldızlar arasında dolaştığı anlatılır. Hatta Tanrı'ya kadar gittiği söylenir. Yere inmeden sürekli uçabilir hatta bu yüzden bazı kaynaklarda ayakları olmadığı söylenir. Başına konduğu kişiye mutluluk ve şans getirdiğine inanılır.

Abra: Yeraltındaki büyük denizde yaşayan, ejdere benzeyen devasa iki yılandan biridir. Diğeri ise Yutma'dır. Timsahı andırır. Çatak kuyruklu ve dört ayaklıdır. Erlik'in sarayını korurlar ve bir fili tek lokmada yutabilirler. Şaman elbiselerinde ve davullarında onları simgeleyen figürler bulunur.

Markut: Efsanevi kartal. Altay ve Moğol mitolojisinde geçer. Şamanları korur ve ruhları göğe yükselirken onlara kılavuzluk eder.